Evenementen

ES GRACHT!

Twaalf bekende Nederlandse en Vlaamse dichter- performers en woordkunstenaars treden op 11 en 25 mei op in Berlijn in een festival onder de titel "Es Gracht. Spoken Word und Lyrik aus den Flandern und den Niederlanden".

Samen met collega's uit Berlijn brengen zij een spektakel van poëzie, muziek en videokunst. De Nederlanders en Vlamingen treden op met Duitse vertalingen van hun werk. De kunstenaars brengen voor een deel nog ongepubliceerd werk ten gehore. Het gaat hier om een initiatief van de Berlijnse hoogleraar neerlandistiek Jan Konst van de Freie Universität Berlin. Zijn afdeling Nederlands werkt hierin samen met de Literaturwerkstatt, een bekende Berlijnse literaire organisatie die jonge auteurs vanuit de hele wereld de gelegenheid biedt om in contact te komen met het Berlijnse publiek.

Dichters, bands en woordkunstenaars uit Nederland en Vlaanderen die optreden zijn: Mark Boog (Nieuwegein), Daan Doesborgh (Amsterdam), Ellen Deckwitz (Utrecht), Brecht Evens (Gent), Andy Fierens (Antwerpen), Marjolijn van Heemstra (Amsterdam), Maarten Inghels (Antwerpen), Erik Lindner (Amsterdam), Jeroen Naaktgeboren (Rotterdam), die Band Poetry in Motion (Nieuwegein), Randall. C (Gent), de band 'Reinout met Nevenwerking' (Antwerpen), Maud Vanhauwaert (Antwerpen) und Reinout Verbeke (Antwerpen).

Maschinenhaus (Kulturbrauerei)
Knaackstr. 97
10435 Berlin

Vrijdag, 11 mei2012, 20.00 uur
Entree: € 7, 50

Zie ook de flyer

De Taalunie subsidieert het evenement uit een subsidiepot die speciaal is opgezet voor dit soort initiatieven van buitenlandse universiteiten. De Taalunie is van mening dat afdelingen Nederlands van buitenlandse universiteiten een groot potentieel vormen voor de locale verbreiding van Nederlandstalige cultuur in de regio. De subsidie is dan bedoeld voor uitvoering van Nederlandstalige kunst, zoals Nederlandstalige muziek, literatuur, film en theater. Samenwerking met lokale kunstinstellingen is een vereiste. Zie voor meer informatie de regeling.

Wat?ES GRACHT!
Nederlands en Vlaamse dichter-performers treden op in Berlijn
Waar?Berlijn, Duitsland
Wanneer?11/05/2012
Meer informatie?Freie Universität Berlin, Maschinenhaus
Website