Evenementen

Week van de alfabetisering

Van maandag 3 tot en met zondag 9 september vindt voor de achtste keer de Week van de Alfabetisering plaats, met als hoogtepunt de Wereldalfabetiseringsdag op 8 september.

Tijdens deze Week vragen Stichting Lezen & Schrijven en tal van andere organisaties aandacht voor het belang van taal, lezen en schrijven. Anderhalf miljoen mensen in Nederland zijn laaggeletterd. Zij hebben moeite met het lezen en juist interpreteren van de informatie uit de verschillende verkiezingsprogramma's of het goed invullen van het stembiljet.

Vandaar dat het motto van de Week van de Alfabetisering dit jaar is: Geef taal een stem!

Op Wereldalfabetiseringsdag, zaterdag 8 september, worden ook weer de Nationale Alfabetiseringsprijzen uitgereikt. Dit jaar zijn er prijzen te winnen in drie categorieën: Denken, Durven en Doen.

Iedereen en iedere organisatie kan projecten en initiatieven met betrekking tot de aanpak van laaggeletterdheid aandragen en zo meedingen naar een van de prijzen. De winnaar van elke categorie ontvangt een geldbedrag van € 8.500,-, mogelijk gemaakt door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, om uitvoering te geven aan het project of initiatief.

Vanaf 29 mei tot 15 juli 2012 kunnen nominaties worden ingestuurd. In de Week van de Alfabetisering wordt een voorselectie bekend gemaakt, waarop vervolgens online gestemd kan worden.

Op de website www.lezenenschrijven.nl/wvda vindt u vanaf 29 mei alle informatie over de Week zelf, over de Alfabetiseringsprijzen en over hoe u zelf een bijdrage kunt leveren om van deze achtste editie van de Week wederom een groot succes te maken.


Meer info
Heeft u vragen of wilt u dat wij met u  meedenken over hoe u kunt bijdragen aan de Week van de Alfabetisering, schroom dan niet om contact met op te nemen met de Stichting Lezen en Schrijven.

Wat?Week van de alfabetisering
Waar?, Nederland
Wanneer?03/09/2012 tot 09/09/2012
Meer informatie?khadija@lezenenschrijven.nl
Website