Evenementen

Conferentie Opbrengstgericht werken aan referentieniveaus (voortgezet onderwijs)

Lezen, schrijven, rekenen. Hoe beter leerlingen dit beheersen, hoe beter ze het doen bij andere vakken. Om de opbrengsten van het onderwijs verder te verhogen zijn de referentieniveaus taal en rekenen ontwikkeld. Dat kan gevolgen hebben voor uw beleid en lesaanbod. Tijdens de conferentie 'Opbrengstgericht werken aan referentieniveaus' helpen we u om de juiste koers in te zetten. In de plenaire lezingen en gerichte workshops krijgt u tips om de referentieniveaus in te voeren in uw schoolorganisatie en in uw klas.

Kortom, tijdens deze conferentie ontdekt u precies waar u staat met betrekking tot de referentieniveaus. U spijkert doelgericht uw kennis bij, hebt de gelegenheid voor een face-to-face-consultatie over uw schoolsituatie en u gaat weer naar huis met een concreet actieplan om voor uw school de referentieniveaus verder vorm te geven.

Voor wie
Taal-en rekencoordinatoren, schoolleiding en middenmanagement en docenten in het voortgezet onderwijs.


Programma
De dag begint met een inleiding van drs. Guusje Ledoux, wetenschappelijk onderzoeker en directeur van het Kohnstamm Instituut, over de relatie tussen de referentieniveaus en opbrengstgericht werken. Corine Ballering en René van Drunen van CPS belichten daarna de beleidscyclus en het personeelsbeleid als noodzakelijke voorwaarden om daadwerkelijk de taal- en rekenresultaten te verhogen.

In verschillende workshoprondes krijgt u belangrijke informatie over de thema’s van uw keuze. Tijdens de lunchpauze hebt u de mogelijkheid in gesprek te gaan met een van de consultants over uw schoolsituatie of uw brandende vraag te stellen.

Omdat het even belangrijk als lastig is de nieuw vergaarde kennis en inzichten te vertalen naar acties in uw school, sluiten we af met een workshop voor praktijkgerichte uitwisseling. Deze vindt plaats in groepen van maximaal 15 deelnemers. Samen met u zetten wij per school op een rijtje wat uw startsituatie was, wat u vandaag geleerd hebt en welke acties en stappen de komende tijd noodzakelijk zijn.
Van deze bijeenkomst hebt u extra profijt als u met meerdere collega’s van uw school aanwezig kunt zijn (managers, coördinatoren, docenten).

09.30-10.00 uur Ontvangst met koffie en thee
10.00-10.30 uur Inleiding drs. Guusje Ledoux (Kohnstamm Instituut)
10.30-11.00 uur Inleiding Corine Ballering en René van Drunen (CPS)
11.00-11.15 uur Pauze
11.15-12.30 uur Workshopronde 1
12.30-13.30 uur Middagpauze: lunch, consultatiegesprekken taal en rekenen, materialenmarkt
13.30-14.45 uur Workshopronde 2
14.45-16.00 uur Workshop: toepassing in de eigen praktijk
16.00 uur Afsluiting


Wanneer
2 oktober 2012 van 10.00 uur tot 16.00 uur


Waar
Amersfoort, CPS


Kosten

€ 300,- per deelnemer, inclusief catering en materiaal.


Inschrijven en meer info
website van het CPS
telefoon: [033] 453 43 03
e-mail: academie@cps.nl
Wat?Conferentie Opbrengstgericht werken aan referentieniveaus (voortgezet onderwijs)
Waar?Amersfoort, Nederland
Wanneer?02/10/2012