Evenementen

Mag ik u boeken? Literair speeddaten

Reis mee door de bibliotheek van andere lezers tijdens 'Mag ik u boeken'. Een trein vol literaire inspiratie en intrigerende verhalen. Spoor langs de boeken van andere forenzen en wissel jouw leeservaringen uit met anderen. Want boeken zijn er om in stilte te lezen en luid over te vertellen. Speeddaten dus maar dan met de trein der traagheid. Achteraf keer je huiswaarts met je hoofd vol verhalen, van mensen en boeken.

Het idee is simpel: naar aanleiding van een boek dat je die dag meeneemt, ga je in gesprek met andere literatuurliefhebbers. Het zijn steeds korte ontmoetingen waarin telkens een ander thema centraal staat. Geen diepgravende literatuurstudie maar een fijn gesprek over boeken die ons raken. Tussen de gesprekjes door leest Simone Lenaerts voor uit haar nieuwe roman, draagt conductrice Katrijn Van Bouwel poëzie voor en spreekt Tom Lanoye tot ons via de intercom van de intercity.

Neem je lievelingsboek mee of het boek dat je toevallig net aan het lezen bent, je favoriete pendelboek, de roman die je al het vaakst cadeau deed, dat gedichtenboek vol potloodaantekeningen, je nostalgische jeugdboek, dat ene boek dat je vanbuiten kent , of het tweede boek van links op je boekenplank … Vertel via de website van deBuren tevoren aan de conductrice met welk boek je reist zodat het spoorboekje tijdig opgesteld kan worden.

Klaar voor een borrel, een babbel en een boek? Koop gerust een kaartje. De trein vertrekt niet zonder jou.

Zaterdag 27 oktober 2012 - 15:00 > 17:00
De Groene Waterman, Wolstraat 7, 2000 Antwerpen
€5 (inclusief hapje en drankje), reserveren verplicht.

Wat?Mag ik u boeken? Literair speeddaten
Waar?Antwerpen, België
Wanneer?27/10/2012
Meer informatie?deBuren
Jenny Quermia
Website