Evenementen

Les-congres

In 2012 bestaat Les, het tijdschrift voor NT2 en taalontwikkeling aan (jong)volwassenen 30 jaar. Dit wordt gevierd met een jubileumcongres met als motto: Met hoofd, hart en handen.

Nog steeds is de passie voor goed Nt2-onderwijs springlevend. Ondanks bezuinigingen, onzekere aanstellingen en malaise in het onderwijs aan oud- en nieuwkomers blijft het vuur branden. Nt2-docenten vinden steeds opnieuw inspiratie in de inspanning en resultaten die ze zien bij hun cursisten, nieuwe mogelijkheden en collega’s die hun passie voor het vak delen. Een tijdschrift als Les, voor Nt2 en taalontwikkeling aan (jong)volwassenen, blijft daarbij in een belangrijke behoefte voorzien, om informatie uit te wisselen, ideeën op te doen, op de hoogte te blijven van actuele ontwikkelingen, ongenoegen kenbaar te maken. Kortom: om hoofd, hart en handen van docenten - en indirect cursisten - te blijven prikkelen.

Het congres vindt plaats op zaterdag 10 november 2012 in het NOVA-College te Amsterdam. De kosten voor deelname zijn € 150.

Zoals ook bij vorige jubilea zal er weer een ruim aanbod zijn aan workshops en zal de Lestrofee worden uitgereikt.

Twee sprekers zullen een plenaire lezing houden:

  • Andrée van Es, wethouder voor Werk, Inkomen en Participatie in Amsterdam over goed taalonderwijs, een cruciale schakel bij integratie
  • Luk Dewulf van The Learning Company over 'Hoe houden we als docent de fakkel brandend?'
  • Het Les-congres wordt mogelijk gemaakt door de Nederlandse Taalunie, Boom uitgevers en de Gemeente Amsterdam.

Wat?Les-congres
Waar?Amsterdam, Nederland
Wanneer?10/11/2012
Meer informatie?Tijdschrift LES
p/a Pieter de Hoochstraat 13 A 1071 ED AMSTERDAM
admin@tijdschriftles.nl
Website