Evenementen

Poëzieweek

De Poëzieweek 2013 is van donderdag 31 januari t/m woensdag 6 februari. De week begint op donderdag met Gedichtendag. Anna Enquist schrijft het eerste Poëziegeschenk, getiteld Een kooi van klank. U krijgt het geschenk tijdens de Poëzieweek cadeau van de boekwinkel bij aankoop van € 15 aan poëzie.

Over de campagne

Vanaf januari 2013 bundelen bekende poëzie-evenementen als Gedichtendag, de VSB Poëzieprijs en Turing Nationale Gedichtenwedstrijd hun krachten in de Poëzieweek. Anna Enquist schrijft het eerste Poëziegeschenk, getiteld Een kooi van klank. De Poëzieweek krijgt als thema Muziek. De week begint op donderdag 31 januari 2013 met Gedichtendag en eindigt op woensdag 6 februari met een poëziefestival waar de winnaar van de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd bekendgemaakt wordt. Aan de vooravond wordt de opvolger van Ramsey Nasr als nieuwe Dichter des Vaderlands ingehuldigd en wordt de VSB Poëzieprijs uitgereikt.

Met de bundeling van deze activiteiten willen de organisatoren een groter bereik creëren voor poëzie. De Poëzieweek is een Nederlands-Vlaamse samenwerking van Poëzieclub, Poetry International, Stichting Lezen Vlaanderen, Stichting Lezen Nederland, Wintertuin, Poëziecentrum en Stichting CPNB.

Wat?Poëzieweek
Waar?, Nederland en Vlaanderen
Wanneer?31/01/2013 tot 06/02/2013
Meer informatie?Poëzieclub, Poetry International, de Stichtingen Lezen, Wintertuin, Poëziecentrum, CPNB
Website