Evenementen

Dag van de Cultuureducatie

Het thema van deze Dag van de Cultuureducatie in de Vooruit in Gent is meesterschap en engagement. Vanuit verschillende invalshoeken zal in keynotes en in deelsessies belicht worden op welke wijze vanuit betrokkenheid meesterschap kan worden overgebracht of opgebouwd. De dag is bedoeld voor docenten, educatiemedewerkers van culturele instellingen en voor degenen die zich met cultuurbeleid bezighouden.

Overdag biedt het programma een waaier aan van lezingen, sessies en debat. Met vooral veel tijd voor reflectie en ontmoeting, maar ook voor artistieke verrassingen. Een heuse denk- en inspiratiedag! De eerste keynote van de dag komt helemaal overwaaien uit het Verenigd Koninkrijk: Jane Davis bereikt met haar 'The Reader Organisation' duizenden mensen met literatuur, en komt met ons de ins en outs van dit verhaal delen. Vervolgens kan je weer kiezen uit allerlei parallelle deelsessies, die verschillende aspecten van meesterschap en engagement belichten.

Het avondprogramma sluit dit jaar aan bij 'Uitgelezen', het literair programma van de Vooruit voor en door lezers. Voor de gelegenheid nodigt Uitgelezen, naast de vaste panelleden Anna Luyten en Jos Geysels, ook Alain Platel en Koen Vanmechelen, twee geëngageerde kunstenaars uit. De boeken staan ook in het teken van het thema 'meesterschap en engagement'.

Deelname kost 40 euro. Je inschrijving is pas definitief wanneer we het inschrijvingsgeld ontvangen hebben. Hiervoor kan je, na ontvangst van bevestigingsmail, 40 euro storten op rekeningnummer 001-25 66 666-25 (BE70 0012 5666 6625, SWIFT: GEBABEBB), op naam van Ticketbureau Kunstencentrum Vooruit, Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent, met volgende mededeling: 'DCE2013 naam + voornaam'.

Wat?Dag van de Cultuureducatie
Waar?Gent, België
Wanneer?29/01/2013
Meer informatie?Canon Cultuurcel, Cultuurnetwerk NL
dagvandecultuureducatie@vlaanderen.be
Website