Evenementen

Gedichtenwedstrijd "Tussen Ons"

Het Festival voor het Afrikaans organiseert dit voorjaar een gedichtenwedstrijd. Thema van deze gedichtenwedstrijd is "Tussen Ons" de band tussen het Afrikaans en het Nederlands; tussen Zuid-Afrika en Nederland en/of Vlaanderen. Bij voorkeur moet daarbij ook, voor een deel, op de actualiteit worden ingehaakt, maar voor de rest geldt ‘dichterlijke vrijheid’.

Meedoen?
Iedereen vanaf 12 jaar kan meedoen aan de wedstrijd. Het gedicht mag zowel in het Afrikaans als in het Nederlands worden ingeleverd. De sluitingsdatum voor inzending is 30 april 2013. De winnaars uit Nederland en Vlaanderen mogen hun gedicht komen voordragen tijdens het festival dat gehouden zal worden in Den Haag van 14-16 juni 2013. De gedichten van deelnemers uit Zuid-Afrika worden mogelijk via radio en tv uitgezonden in Zuid-Afrika.

Het Festival voor het Afrikaans wil zoveel mogelijk mensen in Nederland, Vlaanderen en Zuid-Afrika enthousiast maken voor de mooie, unieke band tussen Nederlands en Afrikaans. De organisatie van het festival wil het publiek, en zeker de jongere generatie, graag actief bij het festival betrekken.
Meer informatie over de gedichtenwedstrijd en over de inschrijving ervoor kun je vinden op http://www.festivalvoorhetafrikaans.nl.

Meer informatie over het Festival en over de kaartverkoop kun je vinden op http://www.festivalvoorhetafrikaans.nl.
Het festival wordt voorafgegaan door een heuse (Afrikaanstalige) rock- en dansshow op 13 juni in Poppodium De Melkweg te Amsterdam.
Meer informatie over de kaartverkoop van deze show vind je op http://www.melkweg.nl.

Het festival wordt gesponsord door o.a. de Nederlandse Taalunie.

Wat?Gedichtenwedstrijd "Tussen Ons"
Waar?Den Haag en Amsterdam,
Wanneer?13/06/2013 tot 16/06/2013
Meer informatie?Festival voor het Afrikaans
info@festivalvoorhetafrikaans.nl
Website