Evenementen

Slotmanifestatie VERS - VSB Poëzieprijs

Woensdag 22 mei 2013 zindert het Westergasfabriekterrein in Amsterdam van de poëzie. In het MC theater strijden de finalisten met hun eigen gedicht om de VERS bokalen. Ruim 3000 jongeren zijn de afgelopen tijd, onder begeleiding van docenten School der Poëzie, aan het schrijven gegaan met de mooiste gedichten als resultaat. Zij traden op met hun gedicht in een spannende voorronde in een lokaal theater. Jury`s selecteerden de winnaars die hun gedicht gaan presenteren in de finale. Niet alleen werd er poëzie geschreven, maar er werd ook gelezen, geanalyseerd en gedebatteerd. De inspiratiebron voor alle activiteiten: het werk van de genomineerden dichters voor de VSB Poëzieprijs.

In de finales spelen de jongeren de hoofdrol. Zij dragen hun gedicht voor terwijl zij begeleidt worden door gitarist Corrie van Binsbergen of pianist Polo de Haas. Verder zijn er optredens van de Noord-Afrikaanse groep Kasba, VSB Poëzieprijswinnaar 2013 Ester Naomi Perquin en poppentheater Lange & Vennix. Chiel te Bokkel tekent live op de gedichten. De VERS Finale voor kinderen wordt gepresenteerd door rapper en beatboxer André Accord. De presentatie van de Jongeren finale is in handen van Hadassah de Boer. Deskundige jury`s bepalen wie er met de VERS bokalen vandoor gaan.

VSB Jongerendebat 's Avonds vindt onder leiding van Rick de Leeuw het VSB Jongerendebat plaats, waarin jongeren debatteren over goede en slechte poëzie. Kees van Kooten leest een speciaal voor deze avond geschreven essay voor. Aan het eind van het programma kiest een gerenommeerde jury, bestaande uit dichter/slammer Ellen Deckwitz, Yoeri Albrecht, directeur debatcentrum De Balie en Ron Rijghard, kunstredacteur van de NRC, de beste debater en essayist uit.

Wat?Slotmanifestatie VERS - VSB Poëzieprijs
Waar?Amsterdam, Nederland
Wanneer?22/05/2013
Meer informatie?School der Poëzie, Stichting VSB Poëzieprijs en Poetry International
Mick Witteveen
020 3307817
Website