Evenementen

Symposium De taal van Couperus

Schrijvers Abdelkader Benali en Oek de Jong, wandelend door Rome, praten over hun grote voorbeeld Louis Couperus, over zijn levensgevoel, zijn taalgebruik en zijn blijvende invloed. Wat maakt Couperus zo speciaal? Wat is zo bijzonder aan zijn stijl? Om deze vragen te beantwoorden organiseert het Louis Couperus Genootschap ter ere van de 150ste geboortedag van de schrijver op donderdag 23 mei een symposium over De taal van Couperus. Taalliefhebbers, wetenschappers, studenten en Couperus-lezers zijn welkom in de fraaie aula van de Haagse Hogeschool voor een afwisselend programma.

Taalspecialisten belichten verschillende aspecten van Couperus' taalgebruik. Zij discussiëren met de zaal over de wenselijkheid van hertaling van zijn werk. Een muzikant en een gebarentolk verluchtigen het programma. Om te laten horen hoe Couperus in een andere taal klinkt, lezen enkele 'international students' van de Haagse Hogeschool in hun eigen taal de openingsbladzijde voor uit de roman De stille kracht.

De entreeprijs, inclusief koffie, thee, luxe lunch, borrel en korting op de congresbundel (Couperus Cahier XIV), bedraagt € 25,00.

Studenten betalen € 15,00 (op verzoek bewijs van aanwezigheid voor studiedoeleinden te verkrijgen)

Aanmelden, gaarne voor 10 mei, kan door het verschuldigde bedrag over te maken op rekening 8155340 t.n.v. Stichting Louis Couperus Genootschap - Evenementen, 5262 RC Vught, onder vermelding van 'Symposium 2013'. Na betaling volgt een bevestiging, en in mei een toegangsbewijs.

Locatie: de Haagse Hogeschool, Johanna Westerdijkplein 75, 2521 EN Den Haag.

Het volledige programma en alle informatie over de vele activiteiten in dit jubileumjaar Louis Couperus vindt u op: www.louiscouperus.nl

Wat?Symposium De taal van Couperus
Waar?Den Haag, Nederland
Wanneer?23/05/2013
Meer informatie?Louis Couperus Genootschap
Website