Evenementen

Kinderboekenweek 2013

De 59e Kinderboekenweek vindt plaats van woensdag 2 t/m zondag 13 oktober 2013. Sport en Spel staan centraal met als motto: Klaar voor de start! Harmen van Straaten schrijft het Kinderboekenweekgeschenk. Het Prentenboek van de Kinderboekenweek komt van de hand van Loes Riphagen. Het Kinderboekenbal, de officiële opening van de Kinderboekenweek, vindt plaats op dinsdagavond 1 oktober 2013.

Over de campagne De Kinderboekenweek wordt elk jaar in oktober gehouden. Tijdens het tien dagen durende evenement zijn er in het hele land allerlei activiteiten rond het kinderboek. Op grote schaal haken bibliotheken, het onderwijs, boekhandels en culturele centra hierop in. Het jaarlijks wisselende thema van de Kinderboekenweek dient als leidraad bij de organisatie van de vele activiteiten. In 1955 organiseerde de CPNB de eerste Kinderboekenweek.

Geschenk & Prentenboek Tijdens de Kinderboekenweek zijn twee speciale uitgaven verkrijgbaar. Het Kinderboekenweekgeschenk wordt gratis door de boekhandel weggegeven bij aankoop van ten minste € 10 aan kinder- of jeugdboeken. Een speciale kleuteruitgave, het Prentenboek van de Kinderboekenweek is tijdens de week voor een lage prijs verkrijgbaar.

Lespakket voor de basisschool Voor het basisonderwijs stelt de Stichting CPNB een lespakket samen dat scholen in het voorjaar bij de boekhandel kunnen bestellen. Dit pakket bevat o.a. het Kinderboekenweekgeschenk, het Prentenboek, affiches, de Kinderboekenkrant, De Voorleesgids en een lesbrief die allerlei suggesties geeft voor lessen rond boeken en lessen over het thema van de Kinderboekenweek.

Kinderboekenbal De Kinderboekenweek wordt op de dinsdagavond voor de 'week' feestelijk geopend met een Kinderboekenbal. Het feest is uitsluitend op uitnodiging toegankelijk.

Wat?Kinderboekenweek 2013
Waar?, Nederland
Wanneer?02/10/2013 tot 13/10/2013
Meer informatie?Stichting CPNB
Website