Evenementen

Festival voor het Afrikaans

Van 14 tot 16 juni wordt in Den Haag het jaarlijkse Festival voor het Afrikaans georganiseerd. Het Festival zal plaatsvinden in het Theater aan het Spui in Den Haag en zal o.a. bestaan uit het vertonen van Afrikaanstalige films, een gedichtenwedstrijd, muziek (optredens), literatuur en toneel. De gedichtenwedstrijd heeft als thema "Tussen Ons", de band tussen het Afrikaans en het Nederlands; tussen Zuid-Afrika en Nederland en/of Vlaanderen. Onder andere Stef Bos, Antjie Krog en David Kramer verlenen hun medewerking aan het festival.
De aftrap voor het festival zal op 13 juni worden gegeven met een Afrikaanstalige rock- en dansshow in de Melkweg in Amsterdam.

Gedichtenwedstijd
Iedereen vanaf 12 jaar kan meedoen aan de wedstrijd. Het gedicht mag zowel in het Afrikaans als in het Nederlands worden ingeleverd. De sluitingsdatum voor inzending was 30 april 2013. De winnaars uit Nederland en Vlaanderen mogen hun gedicht komen voordragen tijdens het festival.

Het Festival voor het Afrikaans wil zoveel mogelijk mensen in Nederland, Vlaanderen en Zuid-Afrika enthousiast maken voor de mooie, unieke band tussen Nederlands en Afrikaans. De organisatie van het festival wil het publiek, en zeker de jongere generatie, actief bij het festival betrekken.

Meer informatie over het Festival en over de kaartverkoop kun je vinden op http://www.festivalvoorhetafrikaans.nl en op http://www.melkweg.nl.

Het festival wordt gesponsord door o.a. de Nederlandse Taalunie.

Wat?Festival voor het Afrikaans
Waar?Amsterdam en Den Haag, Nederland
Wanneer?13/06/2013 tot 16/06/2013
Meer informatie?Festival voor het Afrikaans
info@festivalvoorhetafrikaans.nl
Website