Evenementen

DoHa Colloquium in 2014

Op 7 en 8 mei 2014 vindt er in Boedapest een Doctoranden-Habilitanden colloquim (DoHa) plaats aan de ELTE Universiteit.
Het colloquium biedt plaats aan lezingen in de taal-, en letterkunde-, vertaal- en cultuurkunde en geschiedenis. Elke lezing duurt maximaal 20 minuten (plus 10 minuten discussie) en moet een goed beeld geven van het thema van de dissertatie. Er zijn in beginsel geen thematische beperkingen.

Een aantal docenten uit de intramurale en extramurale neerlandistiek zullen fungeren als opponenten voor de doctorandi en habilitandi die hun onderzoek tijdens dit colloquium presenteren. De bijdragen van vergelijkende aard kunnen aan het elektronische tijdschrift Comparatieve Neerlandistiek aangeboden worden. Er wordt geen congresbundel gepubliceerd.

Call for papers
Geïnteresseerde doctorandi en habilitandi kunnen zich vóór 1 juni 2013 aanmelden via het online aanmeldingsformulier.

In de loop van september 2013 volgt een tweede aankondiging en worden de deelnemers verzocht om een samenvatting van 400 woorden vóór 1 oktober 2013 op te sturen.
In december 2013 volgt een voorlopig programma en worden de deelnemers verzocht om tot 20 maart 2014 hun uitgeschreven pre-paper op te sturen.

Indien er voldoende tijd overblijft voor andere interessante lezingen (vooral op contrastief gebied), dan wordt daaraan ook plaats geboden. Daarom worden ook andere collega's opgeroepen om hun interesse kenbaar te maken via de bovenstaande link.

Kosten
Voor deelnemers uit de Centraal-Europese regio zullen de verblijfskosten (drie overnachtingen in tweepersoonskamers) worden geregeld en betaald. De reiskosten worden tot maximaal 150 euro vergoed.

Wat?DoHa Colloquium in 2014
Call for papers
Waar?Boedapest, Hongarije
Wanneer?07/05/2014 tot 08/05/2014
Meer informatie?DoHa Colloquium