Evenementen

Writers Unlimited: Cynthia McLeod & Michiel van Kempen

In een nieuwe aflevering van Writers Unlimited 'The Series' een avond over slavernij. Daarin gaan schrijvers Cynthia McLeod en Michiel van Kempen in gesprek over hun boeken. U bent welkom in studio B op de eerste verdieping waar presentator en schrijver Mathijs Deen het gesprek leidt. De voertaal is Nederlands.

Introductie Cynthia McLeod wordt ook wel de Hella Haasse van Suriname genoemd. Zij verwierf internationale bekendheid met de historische roman Hoe duur was de suiker. Dit verhaal wordt verfilmd naar aanleiding van de herdenking van de afschaffing slavernij, nu 150 jaar geleden. Michiel van Kempen was hoofdredacteur van het tijdschrift voor Surinamistiek Oso, voorzitter van de commissie digitalisering Surinamica voor de Digitale Bibliotheek Nederlandse Letteren en was betrokken bij de Masteropleiding Literatuur van de Universiteit van de Nederlandse Antillen.

Cynthia McLeod (Paramaribo, 1936) Na haar succesvolle debuut Hoe duur was de suiker schreef McLeod diverse andere historische romans over de verhoudingen tussen slaven en meesters. De vrije negerin Elisabeth bijvoorbeeld, over Elisabeth Samson, een zwarte vrouw die wilde trouwen met een blanke man. Door jarenlang intensief bronnenonderzoek ontwikkelde McLeod zich tot expert van de Surinaamse geschiedenis.

Michiel van Kempen (1957) is bijzonder hoogleraar West-Indische Letteren. Hij is de auteur van romans, verhalenbundels en essays. Onder zijn redactie verscheen een groot aantal bloemlezingen over de Surinaamse en Antilliaanse poëzie. In 2003 verscheen zijn lijvige, tweedelige Een geschiedenis van de Surinaamse literatuur (2003). Zijn laatste uitgaven zijn de roman Vluchtwegen (2006), zijn inaugurele rede Welcome to the Caribbean, darling!, De toeristenblik in teksten uit de (voormalige) Nederlandse West (2007) en het fotoboek Cityscapes + birdmen (2010).

Waar en wanneer
Centrale Bibliotheek (Spui 68), verdieping 1
Vrijdag 5 juli, 20:30 - 22:00 uur

Reserveren
Wilt u de avond bijwonen? Reserveer dan via www.writersunlimited.nl

Signeren
Na afloop zijn de boeken te koop en signeren de schrijvers bij de Paagman bookshop in de zaal.

Toegang
De toegang is € 8, en € 6 voor leden van Bibliotheek Den Haag, CJP-houders, studenten, klanten met een Paagman aankoopbon, en houders van een Ooievaarspas.

Wat?Writers Unlimited: Cynthia McLeod & Michiel van Kempen
Waar?Den Haag, Nederland
Wanneer?06/07/2013
Meer informatie?Bibliotheek Den Haag, uitgeverij Conserve, De Bezige Bij Antwerpen en The Hague African Festival.
Website