Evenementen

Internationaal literatuurfestival Read my World

Van 13 tot en met 15 september vindt in de Tolhuistuin het Read My World Festival plaats. Tijdens deze eerste editie is er drie dagen lang op diverse podia speciale aandacht voor literatuur, journalistiek, film en muziek uit Egypte, Nederland, Palestina en België. Te zien en te horen onder meer: voordrachten, interviews, Spoken Wor(l)d, satire met De Speld, de Read My World Revue, Jonge Honden Online (i.s.m. hard//hoofd) en Arabieren kijken met Arabieren. En met: Frank Boeijen, David Vann, Lieve Joris, Christine Otten, Menno Wigman, Petra Stienen, Hassnae Bouazza, Maartje Wortel, Kristien Hemmerechts, Typhoon, Saïd El Haji en vele anderen.

Read My World-curatoren Asmaa Aziazeh (Palestina) en Abeer Soliman (Egypte) selecteerden bijzondere schrijvers, dichters, bloggers en journalisten uit hun thuisland (o.a. Ghayath Almadhoun, Eman Abdel Rahim, Yasser Abdel Latif en Tarik Hamdan), die in diverse programma's de relatie tussen hun werk en de actuele situatie in hun thuisland bespreken. Over de invloed van de Egyptische revolutie op literatuur (en andersom), over schrijven in een conflictgebied, maar ook over de verbindende kracht van woorden en muziek.

Read My World is het internationale literatuurfestival van Amsterdam en een initiatief van de SLAA, Perdu en de School der Poëzie. Read My World daagt Nederlandse en internationale auteurs uit het grensgebied van de literatuur met de (onderzoeks-) journalistiek op te zoeken. Het platform beziet jaarlijks een andere regio en vraagt aan lokale curatoren schrijvers en dichters te introduceren die verhalen vertellen voorbij de vluchtige ‘headlines’ waarin het nieuws ons doorgaans bereikt.

Wat?Internationaal literatuurfestival Read my World
Waar?Amsterdam, Nederland
Wanneer?13/09/2013 tot 15/09/2013
Meer informatie?Read my World komt voort uit een samenwerking van Perdu, SLAA en School der Poëzie.
Website