Evenementen

Ken je buren

Hoe goed kennen Nederlandse en Vlaamse lezers elkaars schrijvers? Onder de titel ‘Ken je buren’ trekken zes auteursduo’s, telkens bestaande uit een Vlaamse en een Nederlandse schrijver, langs verschillende manifestaties en boekhandelspodia in Vlaanderen en Nederland. De tournee vindt plaats van vrijdag 30 augustus tot en met zaterdag 7 september 2013 en brengt de rijkdom van de Nederlandstalige literatuur bij een breed lezerspubliek onder de aandacht.

Dimitri Verhulst gaat in gesprek met Anna Enquist, Roderik Six presenteert Ilja Leonard Pfeijffer en vice versa, dichters Mustafa Stitou en Herman Leenders brengen elkaars poëzie, Sylvia Vanden Heede toert in Nederland met ‘Vos & Haas’-tekenaar Thé Tjong-Khing, in Vlaanderen met jeugdschrijfster Bibi Dumon Tak, sound poet Jaap Blonk brengt een soundtrack bij striptekenaar Wide Vercnocke en Thomas Decreus en Rutger Bregman discussiëren over de toekomst van de vooruitgang. Elk duo gaat op zoek naar wat hen bindt, verbaast of uitdaagt, over de grenzen heen.

De Nederlandse Taalunie, het Nederlands Letterenfonds en het Vlaams Fonds voor de Letteren brengen hiermee een staalkaart van Vlaanderens en Nederlands ‘finest’ bij elkaar. De duo’s zorgen voor het nodige burengerucht in een boeiende mix van literaire genres en leeftijden. Illustrator, kinder- en jeugdauteur, striptekenaar, dichter, klankperformer, non-fictie- of proza-auteur: in ‘Ken je buren’ nemen oude rotten en aanstormend talent het voor elkaar op. Ze stellen elkaars werk aan het publiek voor en gaan op zoek naar grensoverschrijdende verwantschappen. Presentator Friedl’ Lesage leidt het programma in Vlaanderen in goede banen, Jeroen van Kan doet hetzelfde in Nederland.

Op zaterdag 7 september vindt de vijfde aflevering van Ken je buren plaats om 15.00 in het Poëziecentrum, Vrijdagmarkt 36 in Gent.

Wat?Ken je buren
Waar?Gent, België
Wanneer?07/09/2013
Meer informatie?Nederlands Letterenfonds, Vlaams Fonds voor de Letteren, Nederlandse Taalunie
Marieke Roels
Website