Evenementen

Vers van het Mes

De bekende Poëziereeks Vers van het Mes, in 2003 opgestart door Perdu, wordt vanaf de vijfentwintigste editie een internationale reeks met afleveringen in Amsterdam (Perdu) en Gent (Poëziecentrum). In samenwerking met deBuren en met steun van de Taalunie gaan deze partners in poetry op zoek naar de dichterlijke talenten van de toekomst. Perdu in Amsterdam bijt de spits af op vrijdag 27 september met Leen Verheyen (BE), Nickie Theunissen (NL) en Jeroen Theunissen (BE). Op vrijdag 18 oktober vindt Vers van het Mes voor het eerst plaats in Poëziecentrum in Gent met Frank Keizer (NL), Jeroen Theunissen (BE) en Nickie Theunissen (NL).

Vers van het Mes is geen poetry slam, geen open podium, geen wedstrijd. De deelnemers krijgen de tijd en de gelegenheid zich uitgebreid te presenteren. Dit doen ze middels poëzievoordrachten en het uitspreken van een kleine poëtica over hun werk, het poëzielandschap en hoe ze zichzelf daarin zien.

Voor elke editie worden onontdekte Vlaamse en Nederlandse dichters uitgenodigd. Daarnaast is er telkens een dichter te gast die optrad tijdens een van de vorige edities en inmiddels een indrukwekkend oeuvre heeft opgebouwd.

Praktisch:
Vers van het Mes XXVI
Vrijdag 18 oktober 2013 – 20 uur
Toegang: € 5 / € 4 (- 26 jaar, + 65 jaar, abonnees Poëziekrant)
Reserveren en meer info: www.poeziecentrum.be
Poëziecentrum, Vrijdagmarkt 36, BE-9000 Gent

Wat?Vers van het Mes
Waar?Gent, België
Wanneer?18/10/2013
Meer informatie?Perdu, deBuren, Poëziecentrum
Website