Evenementen

Nederlandstalig filmfestival Lissabon

Van 15 t/m 18 januari 2015 vindt er in Lissabon een Nederlandstalig filmfestival plaats. Het festival is toegankelijk voor studenten en iedereen die geïnteresseerd is in de Nederlandse taal en cultuur én natuurlijk film. Het festival werd eerder in 2012 en 2013 georganiseerd.

Voor 2014 staat o.a. de volgende film op het programma: Alles is Liefde. Verder wordt er een kinderanimatie- en tienerprogramma op de openbare scholen in Portugal georganiseerd in samenwerking met het Theater Malaposta en het Ministerie van Onderwijs.

Cinema Bioscoop is een stichting die zich richt op het promoten van de Nederlandstalige kunst en cultuur in het buitenland door het vertonen van films uit Nederland en Vlaanderen voor een buitenlands publiek. De stichting wil een kennismaking bieden aan mensen die de Nederlandstalige gebieden nog niet kennen. Cinema Bioscoop werkt samen met verschillende lespunten in Portugal en heeft als doel naast Nederlandstaligen ook met name Portugezen aan te spreken voor Nederlandse en Vlaamse film.

Plaats van het festival:
Cinema Sao Jorge, Lissabon
Cinemateca Portugesa, Lissabon

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ellen Barends, of Meike Rosanne Lindsen van Cinema Bioscoop. Of kijkt u op http://www.cinemabioscoop.eu/.

Dit filmfestival komt mede tot stand door een subsidie van de Nederlandse Taalunie.

Wat?Nederlandstalig filmfestival Lissabon
festival Cinema Bioscoop
Waar?Lissabon, in twee bioscopen, Portugal
Wanneer?15/01/2015 tot 18/01/2015
Meer informatie?Cinema Bioscoop
Ellen Barends of Meike Rosanne Lindsen
info@cinemabioscoop.eu