Evenementen

De Grote Taaldag

Op zaterdag 1 februari 2014 vindt voor de vierde keer de Grote Taaldag plaats, een gezamenlijk initiatief van Anéla, de Algemene Vereniging voor Taalwetenschap (AVT) en de Landelijke Onderzoeksschool Taalwetenschap (LOT). De dag vindt plaats in de Utrechtse binnenstad.


Programma
Op de dag komen een drietal evenementen samen. Het eerste daarvan is het Taalgala waarop traditiegetrouw de LOT populariseringsprijs wordt uitgereikt aan de beste toepassing van taalkundig onderzoek in Nederland van het voorgaande jaar en de Anéla/AVT dissertatieprijs voor het beste taalkundige proefschrift. Ook vindt de jaarlijkse Taalkunde in Nederland (TIN) dag plaats waarop AVT leden hun werk kunnen presenteren. Als laatste is er Toegepaste Taalwetenschap in Nederland (TTiN).

Net als vorig jaar biedt Anéla haar leden de kans om parallel aan de TIN dag(onderhanden) werk te presenteren in een 30 minuten-durende paper presentatie (20 minuten presentatie en 5 tot 10 minuten voor vragen). Het format is daarin gelijk getrokken met dat van de AVT TIN dag. Bezoekers van de Toegepaste Taalkunde en Algemene Taalkunde-dag worden dan ook van harte uitgenodigd om lezingen van beide evenementen te bezoeken.

Datum
1 februari 2014


Plaats
Alle presentaties zullen worden gehouden in Drift 25 te Utrecht. Het Taalgala vindt plaats in Drift 21.


Kosten
De kosten voor de gehele dag bedragen € 12,50 voor juniorleden en € 15 voor seniorleden. Inbegrepen in deze prijs zijn koffie/thee gedurende de hele dag, een lunch en de borrel.


Meer info
Voor meer informatie over De Grote Taaldag en Het Taalgala, zie : http://taaldag.wordpress.com/ of mail naar LOT_coordinator@uu.nl.

Wat?De Grote Taaldag
Waar?Utrecht, Nederland
Wanneer?01/02/2014
Meer informatie?Anéla, Algemene Vereniging voor Taalwetenschap, Landelijke Onderzoeksschool Taalwetenschap
LOT_coordinator@uu.nl
Website