Evenementen

De Stilte van het Onbesproken Woord

Theatervoorstelling in het Bijlmer Parktheater in Amsterdam Zuid-Oost van het project “Silence of the unspoken Word”, dat een initiatief is van componist Dave MacDonald in nauwe samenwerking met de IKO Foundation. Het project bestaat uit de vervaardiging en distributie van een DVD-in-BOEK en Theater-, en Schoolconcerten, gebaseerd op gedichten van Dobru (R. Raveles), Trefossa (Henny de Ziel) en Shrinivasi (Martinus Lutchman). Alle drie kunnen worden gerekend tot Suriname’s nationale dichters. In hun werk komt de waardering van het eigene tot uiting.

Door componist Dave MacDonald en arrangeur Robin van Geerke zijn gedichten van de drie roemrijke Surinaamse dichters verwerkt tot prachtige muziekcomposities en deze zijn vertolkt door een unieke en zeer diverse groep artiesten, waaronder DesRay Manders, Claudio Ritfeld, Julia L’oko, Martin Buitenhuis, Zanillya Farrell, SimRan, Raj Mohan, Norman van Geerke, Robby Harman, Sarah-Jane Wijdenbosch.

Doel van dit muzikaal bewerkte cultureel erfgoed is om - via het onderwijs in de Nederlandse taalgebieden – vooral jongeren op interactieve wijze kennis te laten maken met literatuur en dichtkunst in het algemeen en met de drie grote dichters in het bijzonder, zodat zij het op hun beurt weer over zullen willen dragen aan volgende generaties. In Nederland wordt een ("De Stilte")-Lesbrief gemaakt in samenwerking met de School der Poëzie. Deze lesbrief wordt mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse Taalunie.

Bijlmer Parktheater, Anton de Komplein 240, Amsterdam
15:00-16:00
Tickets: € 13,50

Wat?De Stilte van het Onbesproken Woord
Surinaamse dichters op muziek
Waar?Amsterdam, Nederland
Wanneer?06/04/2014
Meer informatie?IKO Foundation
Robert Sordam
Website