Evenementen

Studiemiddag Vertalers en uitgevers

Op 5 juni organiseert het ELV een studiemiddag waarbij de beroepspraktijk en de relatie tussen vertaler en uitgever centraal staan. De middag vindt plaats in Utrecht en is gericht op beginnende professionals.

Doel van de middag is dat jonge vertalers van een ervaren vertaler handvatten krijgen aangereikt voor het schrijven van een leesrapport, en van uitgevers en redacteuren meer informatie krijgen over de uitgeefpraktijk rond vertalingen en de relatie tussen vertaler en uitgever. Ook zal er aandacht zijn voor de rechten van vertalers en modelcontracten.

Inmiddels hebben redacteuren Marije de Bie (uitgeverij De Bezige Bij) en Rivkah Zeeman (uitgeverij De Geus) toegezegd te komen spreken. Zelfstandig vertaler en redacteur Laura van Campenhout zal vertellen hoe je een goed leesrapport schrijft en de Vereniging van Letterkundigen en het Nederlands Letterenfonds zullen spreken over respectievelijk de rechten van vertalers en subsidiemogelijkheden.

Datum en tijd: 5 juni 2014, 13:15 – 17:30 met aansluitend een borrel

Locatie: Universiteit Utrecht, Drift 21, Utrecht

Aanmelden

Aanmelden kan tot 12 mei door een e-mail te sturen naar literair.vertalen@uu.nl onder vermelding van je naam en je opleiding en/of ervaring op het gebied van literair vertalen. Voor deelname aan de studiemiddag wordt een bijdrage van 10 euro gevraagd, contant aan de zaal te voldoen.

Zie de officiële vooraankondiging (pdf-bestand) in de bijlage hieronder voor de details.

Wat?Studiemiddag Vertalers en uitgevers
Waar?Universiteit Utrecht, Nederland
Wanneer?05/06/2014
Meer informatie?Vooraankondiging studiemiddag