Evenementen

Deventer boekenmarkt

Dit jaar vindt in de Boeken- en Hanzestad Deventer de 26e editie plaats van de Deventer Boekenmarkt. In totaal zijn 878 kramen gevuld met vele duizenden boeken: ruim 6 kilometer markt met deelname van gerenommeerde boekhandelaren en antiquariaten uit heel Nederland. Door het grote aantal kramen is de Deventer Boekenmarkt uitgegroeid tot de grootste van Europa. De markt is gratis toegankelijk en begint om 9.30 uur, maar al om 7.00 uur zijn er de eerste bezoekers.

De Deventer Boekenmarkt vindt jaarlijks plaats op de eerste zondag in augustus en wordt bezocht door ruim 125.000 personen. De eerste editie vond plaats in 1989 met ruim 100 boekenkramen op de Welle. Door het huidige grote aantal kramen is de Deventer Boekenmarkt uitgegroeid tot de grootste van Europa. De markt kenmerkt zich echter niet alleen door kwantiteit, maar ook door kwaliteit. Het aanbod varieert van kinderboeken tot poëzie, van literatuur tot strips, van kunst tot topografie.

Deventer was aan het eind van de 15e eeuw één van de belangrijkste drukkerscentra van Nederland. In 1477 drukte Richard Pafraet in Deventer het eerste boek volgens de nieuwe boekdrukkunst. De stad is nog steeds een belangrijk grafisch centrum, met vele drukkerijen, uitgeverijen, bibliotheken, boekhandels, antiquariaten en de jaarlijkse grote Boekenmarkt.

Wat?Deventer boekenmarkt
Waar?Deventer, Nederland
Wanneer?03/08/2014
Meer informatie?Deventer boekenmarkt