Evenementen

Read My World Festival

Read My World internationaal Literatuurfestival in de Tolhuistuin: ruim 80 auteurs en artiesten uit Nederland, Vlaanderen en de Caraïben. 12, 13 en 14 september 2014 staat de Tolhuistuin in het teken van Caraïbische literatuur, poëzie en verhalen. Voorbij de waan van de dag onderzoekt Read My World de grens tussen literatuur en journalistiek, tussen hier en daar - en vestigt de aandacht op alles ertussen. Verwacht in de drie zalen én idyllische tuin van de Tolhuistuin een rijk geschakeerd programma met vurige voordrachten, integere interviews, Literaire Potpourri, Dichtersmarathon, Spoken Beat Night en muziek. Een levendige ontmoeting van ideeën en dromen, humor en passie, politiek en journalistiek – van ruim 80 auteurs en artiesten uit Nederland, Vlaanderen en de Caraïben.

Op 10 september warmt het festival vast op met een Read My World-Preview op Bijlmer Boekt in het Bijlmer Parktheater, gevolgd door een spoken word-programma in Podium Mozaïek op 11 september. Read My World is het internationale literatuurfestival van Amsterdam. Het festival is een initiatief van SLAA, Perdu en de School der Poëzie, in nauwe samenwerking met Bijlmer Parktheater, Tolhuistuin en Podium Mozaïek. De Nederlandse redactie bestaat uit schrijfster Christine Otten, dichter Joost Baars en schrijfster Karin Amatmoekrim.

Het programma 'Ken je buren' van de Taalunie en de literaire fondsen beleeft zijn aftrap op zaterdag om 16.00: drie auteursduo's van telkens een Vlaamse en een Nederlandse schrijver trekken langs verschillende boekhandelspodia in Nederland en Vlaanderen.

Read My World wordt ondersteund door de Nederlandse Taalunie.

Wat?Read My World Festival
Waar?Amsterdam, Nederland
Wanneer?12/09/2014 tot 14/09/2014
Meer informatie?Stichting Perdu, SLAA, School der Poëzie
Marije Koens
info@readmyworld.nl
Read My World