Evenementen

Eilandfestival

Op zondag 14 september 2014 wordt op het Antwerpse Eilandje de tweede editie van het Eilandfestival georganiseerd. Bekende namen zijn o.a. Herman Brusselmans, Anna Enquist, Thé Lau, Paul Mennes, Leonard Nolens, Maud Vanhauwaert en Sam De Bruyn. De lijst met auteurs zal in de komende weken nog aangevuld worden met meer Vlaamse en Nederlandse schrijvers en enkele internationale topauteurs.

Het Eilandje biedt het decor voor het Eilandfestival. Voor de gelegenheid worden bijzondere locaties als LaRiva, de oude verpozingsruimte voor Antwerpse dokwerkers en de Noorse Zeemanskerk opengesteld. Een evenementsboot meert aan in het Bonapartedok en de imposante iconencollectie van SD Worx zal worden ontsloten. Het literatuurprogramma stelt debuten voor, nieuwe boeken van gevestigde schrijvers, presenteert een waaier van verschillende literaire programma's en anticipeert op de herdenking van de Eerste Wereldoorlog en de tentoonstelling 'Heilige boeken, heilige plaatsen'in het MAS. Daarnaast komen er twee gratis buitenpodia en is het parcours bezaaid met verschillende randactiviteiten, straatanimatie en drank- en eetstandjes.

Wie met een boekje in een hoekje wil, kan zich neervlijen op de langste zetel ter wereld (64,77m!) aan de Entrepotkaai; een verpozingsplek met een million dollar view op het Willemdok en het MAS.

Wat?Eilandfestival
Waar?Antwerpen, België
Wanneer?14/09/2014
Meer informatie?Behoud de Begeerte
+32 3 272 40 41
Eilanfestival