Evenementen

Ken je buren in boekhandel Roelants

Hoe goed kennen Nederlandse en Vlaamse lezers elkaars schrijvers? Onder de titel 'Ken je buren!' organiseren de Taalunie, het Nederlands Letterenfonds en het Vlaams Fonds voor de Letteren dit najaar voor de derde keer een tournee met verwante Vlaamse en Nederlandse auteurs langs podia in Vlaanderen en Nederland.

De tournee brengt een staalkaart van Vlaanderens en Nederlands finest op het podium. Drie auteursduo’s, telkens bestaande uit een Vlaamse en een Nederlandse auteur, zorgen voor het nodige burengerucht in een boeiende mix van literaire genres en leeftijden. Dichter, non-fictie- of proza-auteur: in Ken je buren nemen oude rotten en aanstormend talent het voor elkaar op. Ze stellen elkaars werk aan het publiek voor en gaan op zoek naar grensoverschrijdende verwantschappen.

Neske Beks en Els Moors brengen een bijzonder en theatraal pleidooi voor het verkennen van de grenzen van de eigen seksualiteit en identiteit, Bernard Dewulf en Miek Zwamborn herkennen in elkaars werk een passie voor beeldende kunst en taal, en Ann Meskens en K.Schippers vertellen hoe een gemeenschappelijke fascinatie voor Jacques Tati uitgroeide tot een vriendschap, in Vlaanderen toert Ann Meskens met Joke Hermsen. Elk duo gaat op zoek naar wat hen bindt, verbaast of uitdaagt, over de grenzen heen. Presentator Friedl’ Lesage leidt het programma in goede banen.

Ken je buren trapt af op het Read My World Festival in Amsterdam op zaterdag 13 september. Op vrijdag 24 oktober is Ken je buren in Nijmegen (boekhandel Roelants; 14:00) en Zwolle (boekhandel Waanders; 19:00), daarna voert de tournee langs Den Haag (Boekhandel Paagman; 25 oktober, 14:00), de Antwerpse Boekenbeurs (do 30 oktober, 20:00), Kortrijk (boekhandel Theoria; vr 31 okt, 20:00) en Mechelen (boekhandel De Zondvloed; za 1nov, 11:00) om op za 1 november te eindigen in Boekarest te Leuven (20:00).

Wat?Ken je buren in boekhandel Roelants
Waar?Nijmegen, Nederland
Wanneer?24/10/2014
Meer informatie?Taalunie, Nederlands Letterenfonds, Vlaams Fonds voor de Letteren
Martijn Nicolaas
mnicolaas@taalunie.org
Website