Evenementen

Dag van de Literatuur

Op donderdag 5 maart 2015 vindt de veertiende editie van de Dag van de Literatuur plaats in de Rotterdamse Doelen. De Dag van de Literatuur wordt geopend door Jet Bussemaker, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Opnieuw zijn een groot aantal prominente en opkomende auteurs uit het Nederlands taalgebied aanwezig, waaronder Herman Brusselmans, Adriaan van Dis, Renate Dorrestein, Ronald Giphart, Kristien Hemmerechts, Arthur Japin, Oek de Jong, Peter Terrin, Joke van Leeuwen, Nelleke Noordervliet en Kader Abdolah. Poëzie is er van onder meer Mustafa Stitou en Menno Wigman. Ook jong literair talent is aanwezig, zoals Niña Weijers en Thomas Heerma van Voss.

Op zes podia in elf zalen treden zo'n dertig auteurs op. Zij geven interviews, treden op in talkshows en dragen voor uit eigen werk. Ook is een groot aantal bekende muzikanten, cabaretiers en filmsterren aanwezig. Nieuwe namen worden bekendgemaakt op de website.

Dit jaar worden ook Vlaamse scholen actief uitgenodigd en zijn meer Vlaamse auteurs aanwezig. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de Taalunie.

Wat?Dag van de Literatuur
Waar?Rotterdam, Nederland
Wanneer?05/03/2015
Meer informatie?Passionate Bulkboek