Evenementen

Poëzieweek 2015

De Poëzieweek Vlaanderen en Nederland 2015 vindt plaats van donderdag 29 januari t/m woensdag 4 februari onder het motto 'Met zingen is de liefde begonnen'.

Hoogtepunten van de Poëzieweek
De week begint op 29 januari met Gedichtendag. Voorafgaand aan de Poëzieweek wordt op woensdagavond 28 januari de VSB Poëzieprijs uitgereikt. Juryvoorzitter is Peter Vandermeersch. Verdere hoogtepunten zijn de Herman de Coninckprijs, de Turing Gedichtenwedstrijd en het Gedichtenbal. Verder zijn er jaarlijks talloze activiteiten die poëzieliefhebbers op eigen initiatief op vele plekken in Vlaanderen en Nederland organiseren.

Poëziegeschenk
Tijdens de Poëzieweek krijg je van de boekwinkel bij aankoop van € 12,50 aan poëzie het Poëziegeschenk cadeau. De auteur van het geschenk is Ilja Leonard Pfeijffer.

Over de campagne
Met de campagne willen de organisatoren een groter bereik creëren voor poëzie. De Poëzieweek is een Nederlands-Vlaamse samenwerking van van Stichting Poetry International, Poëziecentrum, Stichting Lezen Vlaanderen, Stichting Lezen Nederland, Poëzieclub, Wintertuin, het Nederlands Letterenfonds, Vlaams Fonds voor de Letteren, de Nederlandse Taalunie, Turing Foundation, VSBfonds, Boek.be en de CPNB. Vanaf 2014 vinden ook de Nederlandse Kampioenschappen Poetry Slam plaats in de Poëzieweek.

Wat?Poëzieweek 2015
Waar?, Nederland en België
Wanneer?29/01/2015 tot 04/02/2015
Meer informatie?CPNB, Poëziecentrum, Poetry International en vele anderen
Esther Scholten, Sieglinde Van Hazebrouck
Website