Evenementen

Writers Unlimited Winternachten

Van donderdag 15 tot en met zondag 18 januari 2015 viert Writers Unlimited Winternachten internationaal literatuurfestival haar 20-jarig jubileum. Deze lustrumeditie heeft als thema ‘At Home’. In meer dan zestig programma’s kan het publiek luisteren naar schrijvers, journalisten, denkers en dichters uit het binnen- en buitenland.

Programma

Het internationale literatuurfestival heeft als thema ‘At Home’: het gaat over thuis zijn in de breedste zin van het woord, variërend van de ruimte die we delen met onze geliefden en familie tot het thuishoren in een gemeenschap of een land. Het thema vormt de leidraad voor de voordrachten, debatten en gesprekken. De genomineerden van de VSB Poëzieprijs zijn te gast, schrijvers lichten hun filmkeuze toe en de Oxfam Novib/PEN Awards en de Jan Campert-prijzen worden uitgereikt.

Te gast zijn bekende schrijvers als David Grossman (Israël), Karen Armstrong (GB), Ian Buruma, David Van Reybrouck (België), Karl Ove Knausgård (Noorwegen) en Adriaan van Dis - naast schrijvers als Muhammad Aladdin (Egypte), Leela Corman (VS), Mira Feticu, Mano Bouzamour, Niña Weijers en vele anderen. Muzikale bijdragen, onder meer van fadozangeres Cristina Branco, cellist Ernst Reijseger en singer-songwriter Lucky Fonz III, zijn ook in het programma opgenomen.

De centrale festivallocaties zijn Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag. Outreachprogramma’s vinden plaats in Theater Dakota, Theater De Vaillant en Institute of Social Studies. Op de grote gevarieerde festivalavonden zijn er tevens festivalfilmprogramma’s in het Filmhuis. Er zijn zowel Engelstalige als Nederlandstalige programmaonderdelen. Op de grote gevarieerde festivalavonden (Friday Night Unlimited en Saturday Night Unlimited) is een geheel Engelstalige route door de avond mogelijk.

Wat? Writers Unlimited Winternachten
internationaal literatuurfestival
Waar?Den Haag, Nederland
Wanneer?15/01/2015 tot 18/01/2015
Meer informatie?Writers Unlimited
Website