Evenementen

Gastschrijverschap Saskia Goldschmidt in Oldenburg

In de week van 14 tot en met 18 juni 2015 zal de Nederlandse schrijfster Saskia Goldschmidt in Oldenburg een serie lezingen verzorgen op uitnodiging van het Institut für Niederlandistiek aan de Carl von Ossietzky Universiteit te Oldenburg. Zij zal een publiek optreden verzorgen in het Literaturhaus Wilhelm 13 in het centrum van de stad. De auteur zal daar voorlezen uit recent in het Duits vertaald werk. Daarna zal ze geïnterviewd worden over haar werk en is er voor het publiek gelegenheid om vragen te stellen. De voertaal is Duits.

Ook zal Saskia Goldschmidt voor studenten en belangstellenden aan de universiteit een lezing houden over haar literatuuropvatting. Verder zal zij aan het Instituut für Niederlandistiek een aantal literatuurwetenschappelijke colleges bijwonen waarvan er één is gewijd aan haar roman “De Hormoonfabriek”.

De week rond deze gastschrijver wordt door het Institut für Niederlandistik georganiseerd in samenwerking met het Literaturbüro Oldenburg, de Carl von Ossietzky Buchhandlung en de BIS-Verlag. Het gastschrijverschap wordt financieel ondersteund met een gezamenlijke subsidie van de Nederlandse Taalunie en de Nederlandse en Vlaamse letterenfondsen.

Wilt u een of meer van deze activiteiten bezoeken? Voor vragen of aanmeldingen kunt u terecht bij prof. dr. Ralf Grüttemeier. De contactgegevens vindt u hieronder. Meer informatie over Saskia Goldschmidt kunt u vinden op http://saskiagoldschmidt.nl/.

Wat?Gastschrijverschap Saskia Goldschmidt in Oldenburg
Waar?Oldenburg, Duitsland
Wanneer?14/06/2015 tot 18/06/2015
Meer informatie?Institut für Niederlandistik
prof. dr. Ralf Grüttemeier
49-441-798 3186
Ralf.gruettemeier@uni-oldenburg.de
Website