Evenementen

Internationale zomercursus literair vertalen in Norwich

Van 26 juli tot 1 augustus 2015 vindt in Norwich (VK) de International Literary Translation and Creative Writing Summer School plaats. De zomercursus wordt georganiseerd door het British Centre for Literary Translation (BCLT) aan de University of East Anglia (UEA) in Norwich in samenwerking met het Writers’ Centre Norwich. Tijdens deze cursusweek zullen schrijvers en literair vertalers intensief bezig zijn met vertaalopdrachten en oefeningen in creatief schrijven.

Dankzij de steun van het Nederlands Letterenfonds worden er dit jaar ook vertaalopdrachten Nederlands aangeboden. Gedurende de cursusweek zal David Colmer in samenwerking met de auteur Jeroen Thijssen een vertaalworkshop Nederlands-Engels organiseren. Andere beschikbare talen zijn o.a. Duits, Italiaans, Koreaans en Noors. Voor vertalers werkend vanuit andere talen zullen er meertalige workshops worden gehouden. Eén voor poëzie en één voor proza. Deze workshops zijn speciaal gericht op vertalers die vanuit andere talen naar het Engels vertalen.

Ook wordt er een serie workshops over creatief schrijven voor vertalers georganiseerd door Sarah Bower, Sharlene Teo, Cecilia Rossi, Henrietta Rose-Innes en Eliza Robertson.

De sluitingsdatum voor inschrijving is 15 mei 2015. Voor details van het programma en voor aanmelding kunt u kijken op http://www.bclt.org.uk/summer-school/programme/.

U kunt ook filmpjes en interviews vinden op YouTube. Zie: https://www.youtube.com/user/bcltuea.

Vertalingen van eerdere zomercursussen en internationale workshops zijn te vinden in de vertaalsectie van New Writing: http://www.newwriting.net/translation/.

Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met dr. Duncan Large, academic director van het BCLT.

Wat?Internationale zomercursus literair vertalen in Norwich
Waar?Norwich, Verenigd Koninkrijk
Wanneer?26/07/2015 tot 01/08/2015
Meer informatie?BCLT, University of East Anglia (UEA), Norwich
dr. Duncan Large
+44-(0)1603-592739
D.Large@uea.ac.uk
Website