Evenementen

Colloquium Fachvereinigung Niederländisch in Münster

Op 21 en 22 september 2015 organiseert de Fachvereinigung Niederländisch e.V. in Münster het driejaarlijkse colloquium van de vereniging. Onder de titel "Im Wandel. Veranderingen in de taal, literatuur en samenleving in Nederland en Vlaanderen" biedt het colloquium vanuit verschillende invalshoeken een blik in actuele thema’s en biedt het colloquium de gelegenheid tot een intensieve en inspirerende uitwisseling van ervaringen. Tijdens de workshops zal aandacht worden besteed aan thema’s als perspectieven bij lerarenopleidingen, vertaling in de klas, jeugdliteratuur, interactieve werkvormen en muziek in de taalklas. Keynote speaker is Luc Devoldere (Ons Erfdeel, Rekkem). Hij zal spreken over "Ik ben van Luxembourg (Jacques Brel) – Waarom Vlamingen zo gevoelig zijn voor taal".

Aan dit colloquium kunnen leerkrachten aan scholen, leerkrachten in opleiding en leerlingen aan zowel Volkshochschulen als Hochschulen deelnemen. Het colloquium wordt in opdracht van de Fachvereingung door het Institut für Niederländische Philologie van de Westfälische Wilhelms Universität Münster georganiseerd en vindt plaats in het Schloss zu Münster, Schlossplatz 2, 48149 Münster. Het programma en meer informatie over deelname kunt u vinden op de website http://fvnkolloquium2015.blogspot.de/. Aanmelden kan tot 6 september 2015.

De voertalen tijdens het colloquium zijn Nederlands en Duits. Het colloquium zal worden afgesloten met een muzikaal optreden van "de Bonski’s". Meer contactinformatie vindt u onderaan dit bericht. Het colloquium wordt mede mogelijk gemaakt met financiële steun van de Nederlandse Taalunie.

Wat?Colloquium Fachvereinigung Niederländisch in Münster
Waar?Münster, Duitsland
Wanneer?21/09/2015 tot 22/09/2015
Meer informatie?Institut für Niederländische Philologie, WWU, Münster
+49-251-83285-21
kolloquium2015@uni-muenster.de
www.fvnkolloquium2015.de