Evenementen

Gastschrijverschap Jan Brokken aan de Sorbonne

Van 21 maart tot en met 8 april 2016 zal de schrijver Jan Brokken aan de vakgroep Nederlands van de Université Paris-Sorbonne het gastschrijverschap verzorgen. Jan Brokken zal in deze drie weken zijn medewerking verlenen aan diverse colleges, waaronder een college over zijn eigen werk. Ook zal er een vertaalatelier van twee dagen worden gewijd aan een verhaal van Jan Brokken. Eveneens zal er tijdens een speciale bijeenkomst voor studenten, alumni, belangstellenden en collega's van de Sorbonne de gelegenheid zijn om met Jan Brokken van gedachten te wisselen onder leiding van Margot Dijkgraaf.

Voor meer informatie over dit gastschrijverschap kunt u terecht bij Kees Snoek, hoogleraar Nederlandse letterkunde en cultuurgeschiedenis aan de Sorbonne.

Het gastschrijverschap kan worden gerealiseerd door samenwerking van de vakgroep met de Nederlandse ambassade in Parijs, het Expertisecentrum Literair Vertalen, Michel Crépu (redacteur van Nouvelle Revue Française) en diverse uitgevers en vertalers. Het gastschrijverschap wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de Nederlandse Taalunie, het Nederlands Letterenfonds en het Vlaams Fonds voor de Letteren.

Wat?Gastschrijverschap Jan Brokken aan de Sorbonne
Waar?Parijs, Frankrijk
Wanneer?21/03/2016 tot 08/04/2016
Meer informatie?Vakgroep Nederlands, Université Paris-Sorbonne
Kees Snoek
+33-659150324
kees.snoek@yahoo.fr
www.janbrokken.nl