Evenementen

Start Vlaams-Nederlandse Poëziebus

Op zondag 19 juli 2015 om 14:00 vindt in het Letterkundig Museum in Den Haag de feestelijke start van de Poëziebus plaats. Medio juli gaat voor de eerste keer de Poëziebus met aan boord circa vijftig Belgische en Nederlandse dichters een week op tournee door Nederland en België. De dichtkunst leeft als nooit te voren en wordt met deze tour toegankelijk voor een hele grote groep mensen.

De dichters aan boord van de Poëziebus vertegenwoordigen een dwarsdoorsnede van het poëzielandschap. Ze laten de diversiteit zien die er onder woordkunstenaars bestaat door een week hun werk te laten klinken in musea, literaire cafés, op pleinen en tijdens festivals. Voor het publiek is het een relatief laagdrempelige manier om kennis te maken dichten anno nu. Op maandagavond 20 juli zijn er in Den Haag bovendien workshops poëzie te volgen onder leiding van bevlogen dichters en podiumbeesten. Kijk voor actuele informatie op de website: www.poeziebus.nl of .be en volg de Poëziebus op Facebook en Twitter.

De Poëziebus begint de tour in het Letterkundig Museum in Den Haag. Vervolgens gaat de reis naar Capelle aan den IJssel, Delft, Rotterdam, Amsterdam, Tilburg, Eindhoven, Maastricht, Turnhout, Brussel, Oostende en eindigt met een slotvoorstelling in Antwerpen. De Taalunie ondersteunt de eerste tour van de Poëziebus.

Wat?Start Vlaams-Nederlandse Poëziebus
Waar?Den Haag, Nederland
Wanneer?19/07/2015
Meer informatie?De Poëziebus
Geraldine Metselaar
(00)(31)(0)6 2649 2517
info@poeziebus.nl
De Poëziebus