Evenementen

Uitreiking Gouden Ganzenveer 2016

Op 21 april vindt in Hotel The Grand in Amsterdam de uitreiking van de Gouden Ganzenveer 2016 plaats aan journalist Xandra Schutte. Volgens de academie van de Gouden Ganzenveer levert Schutte een gezaghebbende bijdrage aan de Nederlandstalige cultuur ‘door de combinatie van schrijftalent, creativiteit, eigenzinnigheid en kwaliteitsbesef met het vermogen tot faciliteren en stimuleren van jongere generaties’. Xandra Schutte is sinds 2008 hoofdredacteur van het opinietijdschrift De Groene Amsterdammer. De academie is vol lof wat Schutte met het tijdschrift heeft bereikt. ‘Zij wist het om te vormen tot een breed en bloeiend platform voor serieuze essayistiek en journalistiek en tot broedplaats voor jong journalistiek talent.’

De Gouden Ganzenveer is een jaarlijkse cultuurprijs, die wordt toegekend aan een persoon of instituut vanwege zijn of haar grote betekenis voor het geschreven en gedrukte woord in de Nederlandse taal. Onder andere Geert Mak, Annejet van der Zijl, Remco Campert, David Van Reybrouck, Ramsey Nasr en Joke van Leeuwen wonnen eerder de Gouden Ganzenveer.

De Taalunie is sponsor van De Gouden Ganzenveer. De Taalunie ondersteunt de prijs om de Nederlandstalige cultuur te promoten. Met de ondersteuning van de Taalunie wordt de Gouden Ganzenveer meer echt een prijs van het hele taalgebied.

Wat?Uitreiking Gouden Ganzenveer 2016
Waar?Amsterdam, Nederland
Wanneer?21/04/2016
Meer informatie?Stichting De Gouden Ganzenveer
Annechien Visser
Gouden Ganzenveer