Evenementen

Uitreiking Charlotte Köhler Stipendium 2016

Charlotte Köhler Stipendium 2016 voor vertaler Jan Sietsma

Het Charlotte Köhler Stipendium, een jaarlijks stipendium voor beginnend literair talent, is dit jaar toegekend aan Jan Sietsma (1981), vertaler uit het Duits.

De jury, bestaande uit Elly Schippers, Ewout van der Knaap en Jerker Spits, kent de prijs toe voor Sietsma’s klinkende vertaling Athenaeum: fragmenten, essays en kritieken van de Duitse dichter en denker Friedrich Schlegel. Sietsma is erin geslaagd meer dan tweehonderd jaar verschil in denken en dichten te overbruggen.

In soepel Nederlands maakt Sietsma de Nederlandse lezer vertrouwd met een van de canonieke teksten uit de Duitse romantische traditie, die tot op de dag van vandaag ons denken over schoonheid en stijl beïnvloedt. De jury ziet een veelbelovende toekomst voor Jan Sietsma als een gids, die de Nederlandse lezer leidt door de Duitse literatuur en filosofie en haar geheimen.

Het Charlotte Köhler Stipendium bedraagt 5.000 euro en wordt jaarlijks toegekend aan een veelbelovend auteur in een wisselend literair genre, dit jaar literair vertalen.

De uitreiking zal op 2 december 2016 plaatsvinden in het Goethe-Institut te Amsterdam.

Wat?Uitreiking Charlotte Köhler Stipendium 2016
Waar?Amsterdam,
Wanneer?02/10/2016 tot 02/10/2016