Evenementen

ELV-middag 'Professionalisering van vertalers'

Op donderdag 15 december a.s. organiseert het ELV een collegemiddag voor beginnend literair vertalers met als thema ‘de professionalisering van de vertaler’.

Tijdens de ELV-middag krijgen beginnend vertalers handvatten aangereikt om effectiever te netwerken en hun zichtbaarheid te vergroten, en leren ze hoe ze deze kennis kunnen inzetten bij het verwerven van opdrachten. Daarnaast kunnen zij nader kennismaken met verschillende instanties die zich inzetten voor (de belangen van) vertalers, waaronder het Nederlands Letterenfonds, het Vlaams Fonds voor de Letteren, de Vereniging voor Letterkundigen, de Vereniging voor Schrijvers en Vertalers, de Vlaamse Auteurs Vereniging en het Expertisecentrum Literair Vertalen. Ook zal er aandacht zijn voor mentoraten, modelcontracten en de rechten van vertalers.

Het volledige programma is te vinden op de website.

De studiemiddag is vrij toegankelijk voor iedereen, maar is specifiek gericht op literair vertalers aan het begin van hun professionele loopbaan. Aanmelden is verplicht.

Praktische informatie

Datum en tijd: 15 december 2016, 12.30 – 17.00 met aansluitend een borrel Locatie: Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK), Utrecht

Aanmelden

De middag is inmiddels vol. Aanmelden is niet meer mogelijk. Voor deelname van de studiemiddag wordt een bijdrage van €10,- gevraagd, vooraf contant en gepast aan de zaal te voldoen. Voor deelnemers in uit België is een tegemoetkoming van de reiskosten mogelijk, neem hiervoor contact op via bovenstaand adres.

Wat?ELV-middag 'Professionalisering van vertalers'
Waar?Utrecht,
Wanneer?15/12/2016 tot 15/12/2016
Meer informatie?Website