Evenementen

Schwob 2017

Op 15 januari 2017 start de zesde Schwob-actie: tien uitgeverijen en een honderdtal boekhandels in Nederland en Vlaanderen introduceren samen met Schwob de mooiste vergeten klassiekers uit de twintigste eeuw.

Tien vertaalde meesterwerken, waarbij je er als lezer van op aan kan dat het niet alleen goede verhalen zijn, maar dat ze je ook in aanraking brengen met onverwachte vergezichten en vreemde kusten: van de straten in New York tot een dorp in India. 2017 wordt een jaar vol ontdekkingen!

Onze blik wordt verruimd tijdens deze leesavonturen, waarbij de lezer in feite op reis gaat. Een reis in een veranderende wereld, naar vreemde landen, waar oorlog en onrecht plaatsvinden, waar gevlucht wordt of geschuild – want dat is van alle tijden.

Heel 2017 zal iedere maand één boek uit de Schwob-selectie bij de boekhandels met presentaties in de kijker worden gezet. Bij de aftrap van de actie op zondag 15 januari worden maar liefst 28 leesclubs georganiseerd door het hele land: vier in Maastricht, zes in Heemstede & Haarlem, en elf in Amsterdam. Later die zondagmiddag vindt in Amsterdam het Schwobfest plaats met literaire quiz en feestelijke borrel.

Via de Schwob-regeling ondersteunt het Letterenfonds de vertaling & uitgave van literaire klassiekers die hier nog onbekend zijn. In het kader van deze regeling zijn in 2016 in totaal negentien aanvragen gedaan, waarvan er één is ingetrokken en zeven zijn afgewezen. Elf aanvragen zijn gehonoreerd voor een totaalbedrag van € 56.496. Kijk hier voor een volledig overzicht van de werken.

Of kijk voor meer informatie bij Schwob of het Nederlands Letterenfonds.

Wat?Schwob 2017
Waar?Amsterdam, Castricum, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Haren, Heemstede, Maastricht en meer, Nederland
Wanneer?15/01/2017 tot 15/01/2017
Meer informatie?Schwob