Evenementen

ILFU - International Literature Festival Utrecht

Na een succesvolle eerste editie in het voormalige postkantoor op de Neude, verhuist het International Literature Festival Utrecht (ILFU) dit jaar naar een nieuwe locatie. ILFU brengt drie avonden lang, van 11 tot en met 13 mei 2017, internationale romanschrijvers, vertalers en lezers bijeen in TivoliVredenburg.

Romanschrijvers

Tijdens het ILFU ontmoet u internationale romanschrijvers die met hun boek een belangrijke rol spelen op het literaire wereldtoneel. Bijvoorbeeld door een omstreden thema bespreekbaar te maken of vanwege een gedurfde experimentele vorm die de grenzen van het genre oprekt. Deze ILFU-selectie vormt de basis van het festival.

China

Ook besteedt het ILFU dit jaar in verschillende programmaonderdelen aandacht aan China en Chinese literatuur. Voorafgaand en tijdens het festival is er ook een speciale festival-bundel te koop. In deze bundel met de titel ‘Wie wij zijn’ presenteert vertaler Mark Leenhouts zijn persoonlijke keuze uit romans en verhalen van Chinese schrijvers.

En meer..

Stilzitten is tijdens het ILFU niet nodig! Behalve optredens van een groot aantal schrijvers staan er ook minicolleges, interviews, muziek, films en signeersessies op het programma. Zowel de ILFU-selectie als de inhoud van de andere programmalijnen worden de komende maanden bekendgemaakt. De kaartverkoop voor het festival is inmiddels gestart.

ILFU 2017 is een productie van Het Literatuurhuis in samenwerking met TivoliVredenburg.

Kijk hier voor meer informatie en tickets.

bron:ILFU

Wat?ILFU - International Literature Festival Utrecht
International Literature Festival Utrecht
Waar?Utrecht,
Wanneer?11/05/2017 tot 13/05/2017
Meer informatie?Website