Evenementen

ESLT - European School of Literary Translation

Begin juni is de European School of Literary Translation (ESLT) gelanceerd, een veelbelovend internationaal initiatief op het gebied van de opleiding van literair vertaaldocenten. ESLT heeft tot doel om de professionalisering van literair vertalers te ondersteunen door een pan-Europese infrastructuur voor het opleiden van literair vertaaldocenten in het leven te roepen. ESLT wil hiermee bijdragen aan het verhogen van de kwaliteit van literaire vertalingen en daarmee ook aan de promotie van de Europese culturele en literaire diversiteit en het Europese ideaal van een gedeelde cultuur.

De eerste Summer School vindt plaats in Rome, van 12 tot en met 15 september 2017. Deze Summer School staat in het teken van het opleiden van literair vertaaldocenten en brengt 20 (aspirant) vertaaldocenten uit heel Europa samen. Het driedaags programma bestaat uit keynote lezingen, paneldiscussies, seminars, workshops en een een-op-een mentoringsessie. Onderwerpen die aan bod komen zijn het herzien en bewerken van vertalingen, toetsing en evaluatie, en de rol van de literair vertaaltheorie in een praktisch curriculum. De voertaal is Engels.

Kijk voor meer informatie op www.literairvertalen.org/nieuws/eslt_2017 of neem contact op met Gea Schelhaas, via literair.vertalen@uu.nl.

Wat?ESLT - European School of Literary Translation
Waar?Rome, Italië
Wanneer?12/09/2017 tot 15/09/2017
Meer informatie?Website