Evenementen

Taalunie Talendebat (Utrecht)

Meertaligheid is meer dan ooit een realiteit. Het is daarom van groot belang goed na te denken over hoe het Nederlands en andere talen zich in diverse maatschappelijke situaties tot elkaar verhouden. De Taalunie wil dat niet alleen doen en nodigt diverse mensen, partners en partijen uit om hieraan deel te nemen.

Meertaligheid op het werk

Op vrijdag 29 september 2017 organiseert de Taalunie haar tweede Talendebat over het gebruik van het Nederlands en andere talen in diverse maatschappelijke situaties. Na meertaligheid in het onderwijs vorig jaar, gaat het debat dit jaar over meertaligheid op het werk en de vraag hoe die meer kan worden benut voor het inrichten van het eigen werk enerzijds en het bereiken van een internationale markt anderzijds.

Het Talendebat over meertaligheid op het werk vindt plaats op vrijdag 29 september op het DRONGO talenfestival in Utrecht. Tijdens het debat zullen twee deskundigen inspirerende verhalen brengen waarop drie panelleden zullen reageren vanuit diverse arbeidsgerelateerde perspectieven. Ook het aanwezige publiek zal tijdens het debat zijn stem kunnen laten horen. Het debat worden geleid door Raja Felgata.

Voorafgaand aan het debat wordt alvast een korte enquête gehouden om te peilen of er op het werk meer talen kunnen worden benut dan nu het geval is.

Vul de de korte enquête hier in.

Via de onderstaande link kunt u zich gratis inschrijven voor de debatten.

Inschrijving Utrecht vrijdag 29 september (15-16.30 uur)

De Taalunie is partner van DRONGO talenfestival. Uw inschrijving voor het Talendebat in Utrecht geeft u gratis toegang tot de interactieve informatieve beurs van het DRONGO talenfestival en biedt u tevens de mogelijkheid om met korting een volledig toegangsticket te kopen waarmee u ook andere sessies tijdens het DRONGO talenfestival kunt bijwonen. De ticketverkoop voor het talenfestival gaat begin augustus van start.

Voor het debat in Brussel schrijft u zich hier in.

Ter info, de algemene pagina rond beide debatten: Meertaligheid op het werk: begrensd of grenzeloos?

Wat?Taalunie Talendebat (Utrecht)
Meertaligheid op het werk: begrensd of grenzeloos?
Waar?Utrecht, Nederland
Wanneer?29/09/2017
Meer informatie?Nederlandse Taalunie
Meertaligheid op het werk: begrensd of grenzeloos?