Evenementen

Digitale Cursus Literair Vertalen 2017

Het Expertisecentrum Literair Vertalen (ELV) organiseert dit najaar een Digitale Cursus Literair Vertalen voor vertalers uit het Nederlands in het Europees-Spaans en Braziliaans-Portugees.

Voor wie
De Digitale Cursus Literair Vertalen is bedoeld voor vertalers die aan het begin van hun professionele loopbaan staan en serieus van plan zijn om daadwerkelijk de komende jaren als literair vertaler aan de slag te gaan. Bij voorkeur hebben de kandidaten enige ervaring als literair vertaler of eerder deelgenomen aan cursussen.

Programma
De cursus duurt 8 weken en heeft een studielast 1 à 1,5 dagdeel per week. Het cursusprogramma bestaat uit het individueel vertalen van brontekstfragmenten, het bestuderen van secundaire literatuur en het maken van opdrachten. Daarnaast komen de cursisten samen in online vertaalateliers om hun vertalingen en opdrachten te bespreken. Eens per twee weken wordt de bijeenkomst geleid door een ervaren vertaaldocent die alle deelnemers aan het eind van de cursus ook van individuele feedback zal voorzien.

Aanmelden
Aanmelden kan t/m zondag 27 augustus 2017. De selectie vindt plaats op grond van vooropleiding, eventuele vertaalervaring en vooral motivatie en cv. U kunt zich aanmelden door het aanmeldingsformulier op te sturen naar literair.vertalen@uu.nl. Op de website van het ELV vindt u ook meer informatie over de ingangsniveaus.

Wat?Digitale Cursus Literair Vertalen 2017
Waar?,
Wanneer?09/10/2017 tot 03/12/2017
Meer informatie?Expertisecentrum Literair Vertalen
literair.vertalen@uu.nl
Website