Evenementen

Uitreiking Taalunie Toneelschrijfprijs

EEN AVOND OVER DE NEDERLANDSTALIGE TONEELTEKST

Op woensdagavond 6 december om 20.00 vindt in de Brakke Grond de uitreiking van de Taalunie Toneelschrijfprijs 2017 plaats.

De toneelschrijvers Rik van den Bos, Freek Mariën en Ilja Leonard Pfeijffer zijn genomineerd voor de prijs. De teksten waarop de jury haar keuze liet vallen zijn: Find me a boring stone (Van den Bos), De schaar van de tsaar (Mariën) en De advocaat (Pfeijffer). De prijs voor de beste Nederlandstalige toneeltekst van het afgelopen seizoen bedraagt € 10.000.

Voordat de laureaat wordt bekendgemaakt zal gespreksleider en toneelschrijfprijswinnaar Freek Vielen de genomineerde auteurs interviewen over hun werk, is er muziek en zijn er korte theatrale presentaties.

Na afloop van de prijsuitreiking praten en borrelen we nog even na. Wilt u aanwezig zijn op deze avond, wilt u zich dan opgeven via secretariaat@brakkegrond.nl.

De Taalunie Toneelschrijfprijs bekroont de schrijver van een oorspronkelijk Nederlandstalig toneelstuk dat in het voorafgaande seizoen voor het eerst is opgevoerd.

Wat?Uitreiking Taalunie Toneelschrijfprijs
Waar?Amsterdam, Nederland
Wanneer?06/12/2017
Meer informatie?secretariaat@brakkegrond.nl
Taalunie Toneelschrijfprijs