Evenementen

Voorjaarsstudiedag ANéLA over schrijfvaardigheid

Op vrijdag 16 april vindt in Utrecht weer de jaarlijkse ANéLA voorjaarsstudiedag plaats. Na een welkomstwoord door de voorzitter van de ANéLA, Maaike Hajer, zal Kees de Glopper van de Rijksuniversiteit Groningen de dag inleiden met een lezing over schrijfonderzoek in T1 en T2. In het vervolg van de dag kunt u presentaties bijwonen die allemaal betrekking hebben op het thema Kijk op Schrijven; Schrijfvaardigheid in T1 en T2. De presentaties zijn onderverdeeld in zes thema's:

  • schrijfproces en samenhang tussen schrijven in moedertaal en vreemde taal;
  • kenmerken van schrijfproducten;
  • beginnende schrijfvaardigheid;
  • didactiek van schrijfvaardigheidsonderwijs;
  • toetsing van schrijfvaardigheid;
  • schrijvend leren ('writing across the curriculum').
Voorafgaand aan de lunch zal een aantal onderzoekers hun onderzoek presenteren in de vorm van een korte posterpresentatie. Tijdens de lunch kunt u de posters bekijken en heeft u de gelegenheid vragen te stellen aan de verschillende sprekers en posterpresentatoren.

Frank Jansen van de Universiteit Utrecht zal de dag afsluiten met een plenaire lezing over de relatie tussen schrijven op school, schrijfonderzoek en schrijven op kantoor. Na de afsluitende lezing wordt tijdens de borrel de winnaar van de posterwedstrijd bekendgemaakt.

Een vooruitblik op de presentaties in de verschillende sessies en informatie over de locatie vindt u in de samenvattingen op de ANéLA-site: http://www.anela.nl/studiedag.html.

Wilt u de dag bezoeken dan kunt u zich aanmelden via de webpagina http://www.anela.nl/inschrijving_anela.htm. Inschrijven kost € 7,50 voor studenten, € 25,00 voor leden en € 55 voor niet-leden (NB. het normale lidmaatschap van ANéLA, inclusief een abonnement op TTWiA, kost € 37).

Wat?Voorjaarsstudiedag ANéLA over schrijfvaardigheid
Waar?Utrecht, Nederland
Wanneer?16/04/2004
Meer informatie?ANéLA
Website