Evenementen

Wintertuin-festival 'Ooit'

Van 15 tot en met 24 november 2002 vindt de achtste editie van het Wintertuinfestival plaats. Tien dagen met ruim honderdvijftig gasten, meer dan dertig programma's, uitvoeringen en presentaties van eigen producties, interviews, debat, voordrachten, theater- en filmvoorstellingen, een expositie, en dancefeesten.

Met als titel 'Ooit ...' is het thema van deze achtste editie de utopie. De Wintertuin gaat dit jaar op zoek naar de idealen, dromen en vergezichten in kunst en literatuur aan het begin van deze eeuw. Het is bekend: de utopieën en experimenten uit de voorbije honderd jaar zijn verjaard, uitgewoond en afgeleefd. Maar betekent dit ook dat we vandaag de dag zowel maatschappelijk en politiek als ook artistiek, in een 'nieuwe tijd' leven? Een tijd van nieuwe ideeën, nieuwe idealen, nieuwe politiek, nieuwe economie, in een tijd van verandering? Of is het meer zo, dat we wel aanvoelen dat er iets veranderen moet, of kan, maar dat we er géén idéé van hebben waar het heen zou moeten gaan - in de politiek, in onze samenleving, in de kunst, in de literatuur, in de architectuur etc., etc.

Naast debatten, programma's en een uitgave over dit onderwerp, biedt de Wintertuin optredens en performances van de beste dichters die de Nederlandse poëzie op dit moment te bieden heeft. Een busreis (!) De Avond van het Grote Gevoel. Een expositie in het Museum voor Moderne Kunst in Arnhem van een verregaand samenwerkingsproject tussen dichters en beeldend kunstenaars. Live cooking met deejays, poetry afterparty's, nachtprogramma's en heel veel optredens.

Het volledige programma van de Wintertuin is te lezen op de Wintertuin-website: http://www.wintertuin.nl/.

Wat?Wintertuin-festival 'Ooit'
Waar?Arnhem/Nijmegen,
Wanneer?15/11/2002 tot 24/11/2002