Evenementen

Congres 'Imitatie in vroegmodern Europa'

Op vrijdag 23 april 2004 zal aan de Universiteit van Amsterdam een interdisciplinair congres plaatsvinden over imitatie in vroegmodern Europa. Tijdens de plenaire lezingen worden verschijnselen als 'imitatio' en 'aemulatio' belicht vanuit de literatuurgeschiedenis, de boekwetenschap, de musicologie en de kunstgeschiedenis. 's Middags zijn er in drie parallelsessies twaalf voordrachten, o.a. op het gebied van de geschiedenis, architectuur, literatuur en kunstgeschiedenis. Sprekers zijn o.a. dr. Jeroen Jansen (UvA), dr. Piet Verkruijsse (UvA), drs. Natascha Veldhorst (Meertens Inst.) en prof. dr. E.J. Sluijter (UvA).

U kunt zich voor dit congres inschrijven door uw naam en adresgegevens door te geven aan c.m.steenbergen@uva.nl. De kosten bedragen EUR 12,50 (incl. lunch), over te maken op bankrekening 11.85.17.031 t.n.v. C. Steenbergen te Haarlem o.v.v. `Imitatio-congres'.

Plaats en tijd van het congres: Oudemanhuispoort (Oudezijds Achterburgwal 219-229) te Amsterdam, 23 april 2004, vanaf 10.00 uur. Het volledige programma is te vinden onder 'Nieuws' op de site van Historische Nederlandse letterkunde (UvA): http://cf.hum.uva.nl/nhl. Verdere informatie bij j.jansen@uva.nl.

Wat?Congres 'Imitatie in vroegmodern Europa'
Waar?Amsterdam (UvA),
Wanneer?23/04/2004