Evenementen

Literaire vertaalworkshop voor vertalers Nederlands-Duits

Ter gelegenheid van de manifestatie Kennen Sie Ihre Nachbarn? (zie elders in de Agenda van het Taalunieversum) organiseert het Steunpunt Literair Vertalen (SLV, ingesteld door de Nederlandse Taalunie), in samenwerking met het Vertalershuis Amsterdam en het Vlaams Fonds voor de Letteren, een literaire vertaalworkshop voor vertalers uit het Nederlands in het Duits. De workshop vindt op 17 en 18 mei plaats in het Literarisches Colloquium Berlin.

Aan de workshop doen negen vertalers mee, van wie het merendeel eerder een Zomercursus Literair Vertalen van de Nederlandse Taalunie / Steunpunt Literair Vertalen heeft gevolgd. Zij hebben ter voorbereiding op de workshop fragmenten vertaald uit de roman Familieziek van Adriaan van Dis en de novelle Groeten uit Nieuwvliet van Erwin Mortier. Beide auteurs zullen een vertaalsessie bijwonen om uitleg te geven over hun teksten en te helpen bij het oplossen van interpretatieproblemen.

Moderatoren van de workshop zijn de bekende vertaalster Marlene Müller-Haas, winnares van de Else Otten-vertaalprijs voor, onder meer, haar vertalingen van werk van Charlotte Mutsaers, en Ton Naaijkens, vertaler Duits-Nederlands en directeur van het Steunpunt Literair Vertalen.

Wat?Literaire vertaalworkshop voor vertalers Nederlands-Duits
Onderdeel 'Kennen Sie Ihre Nachbarn?'
Waar?Berlijn, Duitsland
Wanneer?17/05/2004 tot 18/05/2004