Evenementen

Herdenkingsprogramma's Boudewijn Büch

Geheel onverwacht is op zaterdag 23 november 2002 de Nederlandse schrijver en tv-programmamaker Boudewijn Büch in zijn Amsterdamse woning overleden aan een hartstilstand. Hij werd slechts 53 jaar.

Als schrijver werd Büch vooral bekend door zijn boek Een kleine blonde dood uit 1985 (verfilmd in 1995). 'Bekende Nederlander' werd hij door zijn vele culturele televisiedocumentaires voor de Nederlandse omroep de VARA en, de laatste twee jaar, door zijn wekelijkse bijdragen aan het televisieprogramma Barend & Van Dorp. Büch wist op geheel eigen wijze televisiekijkers te interesseren voor zijn passies, hoe saai of stoffig die op het eerste gezicht misschien wel leken. Hij wist als geen ander uit te stralen dat het verzamelen van oude boeken of de bestudering van het leven van de zo door hem bewonderde Duitse dichter Goethe níet saai is. Ook kon hij zeer meeslepend spreken over rock-&-roll-legendes als The Animals, Mick Jagger, Chuck Berry, Elvis Presley en Roy Orbison. Duizenden mensen stopten met zappen als ze Büch op de buis ontdekten: eindelijk eens wat inhoud...

Als er een Hemel bestaat zit Boudewijn Büch daar nu in. Alhoewel. Eerst moet Büch natuurlijk langs de Hemelpoort, waar volgens velen Sint Pieter over waakt. Alle kans dat hij nog steeds bezig is die heilige de oren van zijn kop te vragen. 'Fascinerend...' Of zou hij de poort geramd hebben en linea recta zijn afgestapt op Goethe?

Op maandagavond 25 november 2002 zenden diverse omroepen herdenkingsprogramma's uit.

Nadere informatie:

Wat?Herdenkingsprogramma's Boudewijn Büch
Waar?Nederlandse televisie,
Wanneer?25/11/2002