Evenementen

Uitmarkt

De opmaat voor de opening van de Amsterdamse Uitmarkt op vrijdagavond 27 augustus is de compositie 'Traffique' van de componist Merlijn Twaalfhoven die wordt uitgevoerd door 600 blazers.
Brigitte Kaandorp presenteert de opening De Uitmarkt op het Brandpodium met een wervelend programma met tal van artiesten waaronder: Boris, Ali B, Huub van der Lubbe, Theo Nijland, Do, Hans Klok, de musicals Mamma Mia en Crazy for You, het Nederlands Dans Theater, Janine Jansen en Amsterdam Sinfonietta, New Cool Collective en vele anderen. De vrijdagavond wordt afgesloten met één groot Latin dans- en muziekfeest met onder meer Electro Côco, Tumbábo, Gerardo Rosales y su Trabucombo, samba batucadas en tango- en salsa-salons.

Zaterdag 28 augustus is het Leidseplein het epicentrum van het Nederlandse toneel. Voor slechts twee euro kunt u complete voorstellingen zien van uiteenlopende gezelschappen. Alle bekende theaters in de buurt doen mee. Kaarten zijn alleen op zaterdag te krijgen vanaf 11.00 uur, in een container pal voor de deur van Café Americain. De jonge bezoekers kunnen met hun ouders tijdens De Uitmarkt terecht op 'Uitmarkt Junior'. Tijdens dit theaterfestival geven jeugd- en jongerengezelschappen op het Koekjespodium en een kleiner podium voor het pand van Jeugdtheater de Krakeling alvast een voorproefje op het komende seizoen.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds presenteert op zaterdag 28 en zondag 29 augustus op De Uitmarkt 'Cultuurfonds live' in een spiegeltent. Voor de kinderen (en hun ouders) Circus Elleboog; voor de cabaretliefhebber Droog Brood; voor de dansfanaat Zandunga tango; voor de theaterganger de groep Rast en op muziekgebied jazz, big bands en Marokkaanse klanken. Voor het tweede achtereenvolgende jaar vindt deze zomer een Schrijverspodium plaats op De Uitmarkt. Met bijdragen van tal van bekende schrijvers als Jan Wolkers, Joost Zwagerman, Arnon Grunberg en Renate Dorrestein.

Nadere informatie: http://www2.uitmarkt.nl/

Wat?Uitmarkt
Waar?Amsterdam, Nederland
Wanneer?27/08/2004 tot 29/08/2004
Meer informatie?Website