Evenementen

Literair festival ZuiderZinnen

Op zondag 19 september 2004 vindt voor de vijfde keer het jaarlijkse literaire Festival van het Woord (ook bekend als: ZuiderZinnen) plaats op 26 podia verspreid over het zuiden van Antwerpen.

ZuiderZinnen haalde vorig jaar twaalfduizend bezoekers en groeide daarmee volgens de Nederlandse pers uit tot het grootste literaire ééndagsfestival van de Nederlanden.

In 2003 trokken alle evenementen van de vzw ZuiderZinnen samen (Festival van het Woord, Vlaamse Boekenbal, Dead Poets Society en Zinnen op Linkeroever) bijna twintigduizend bezoekers naar literatuur. ZuiderZinnen is een initiatief vanuit de Antwerpse literaire wereld zelf, met name het schrijverskoppel Luc Huybrechts en Ann Lauwers en de dichter Eddy van Vliet stonden aan de wieg.

Dit jaar viert ZuiderZinnen, het Festival van het Woord, zijn vijfde verjaardag. Het gelukkig toeval wil dat het samenvalt met ABC2004.

Op 19 september dus de jubileumuitgave van het Festival van het Woord, dat dit jaar helemaal in het kader van ABC zal worden opgevat. Op 26 podia brengen allerlei kunstenaars (muzikanten, schrijvers, dichters, cabaretiers, acteurs, politici en journalisten) een ode aan het woord. Een happening van de literatuur in 26 letters. De festivalorganisatie verwacht alle grote Vlaamse schrijvers en ook vanuit Nederland werden de populairste literatoren verzocht een weekendje in Antwerpen te komen doorbrengen (o.a. Jan Mulder, Arnon Grunberg, Kees Van Kooten, Rick De Leeuw, Joost Zwagerman enz...)

Tijd: zondag 19 september 2004, vanaf 13.00 uur. Toegang: 5 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de dubbeldekbus die voor het Museum voor Schone Kunsten (Leopold De Waelplaats Antwerpen) zal opgesteld staan.

Bron en nadere informatie: www.zuiderzinnen.be.

Wat?Literair festival ZuiderZinnen
Waar?Antwerpen, België
Wanneer?19/09/2004
Meer informatie?Website