Evenementen

Presentatie van Joke van Leeuwens nieuwe kinderboek over Nederlands

BRUSSEL, Vlaams-Nederlands Huis, Leopoldstraat 6, 1000 Brussel
Presentatie van Joke van Leeuwens nieuwe boek Waarom een buitenboordmotor eenzaam is, vrijdag 1 oktober 2004, 19.30 uur.

Op vrijdag 1 oktober 2004 stelt de Stichting Ons Erfdeel een nieuw boek over de Nederlandse taal voor, uitgegeven met de steun van de Nederlandse Taalunie. Joke van Leeuwen legt in Waarom een buitenboordmotor eenzaam is aan kinderen en andere mensen diverse aspecten van het Nederlands uit, bijvoorbeeld waarom die motor eenzaam is, maar ook waarom eieren vroeger geen eieren waren, waarom we geen zeventigduizend letters hebben en wat dat allerlaatste woord in het Woordenboek der Nederlandsche taal, Zythum, nu precies betekent. Greetje van den Bergh en Luc Devoldere leiden de avond in, Joke van Leeuwen zingt en leest delen uit het boek, begeleid door Caroline Deutman op piano, en een aantal leerlingen van het Sint-Barbaracollege te Gent gaan aan de haal met wat er in het boek staat.

De toegang is gratis. Na de avond wordt u een glas aangeboden. Reserveren vóór 27 september 2004: Tel. +32 (0)56-41.12.01 / e-mail: tlc@onserfdeel.be.

Wat?Presentatie van Joke van Leeuwens nieuwe kinderboek over Nederlands
Waarom een buitenboordmotor eenzaam is
Waar?Brussel, België
Wanneer?01/10/2004